Rohki Hyä Sirkus ry.
Y-tunnus 2783086-4
Tannankuja 4
95900 Kolari

Toimintasuunnitelma 1.1.2022-31.12.2022

1. Yleistä

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja mahdollistaa monipuolinen lasten ja nuorten sirkusharrastaminen Kolarin kunnan alueella, sekä pyrkiä vaikuttamaan myös siihen, että sirkustoiminnan laatu olisi mahdollisimman ammattitaitoista ja turvallista. Sirkuksen harrastaminen tukee lasten ja nuorten sosiaalista kanssakäymistä, kohottaa itsetuntoa sekä parantaa elämänlaatua ja yleistä hyvinvointia. Toiminta järjestetään yhteistyössä Kolarin kansalaisopiston sirkuskurssien kanssa tuki/kannatus/vanhempain yhdistyksen tavoin ja toiminta keskittyy pääasiassa Kansalaisopiston lukuvuoteen, joka alkaa yleensä elo- syyskuussa ja päättyy huhti-toukokuussa. Oppilaat ja heidän vanhempansa ovat yhdistyksen jäseniä automaattisesti sirkuskursseille ilmoittautuessaan, ja maksavat tällä hetkellä vain Kolarin Kansalaisopiston sirkuskurssien osallistumismaksut.

Yhdistyksen toiminnan, keikkailun ja varainkeruun tarkoituksena on järjestää harrastajille kansalaisopiston kurssien ulkopuolista sirkustaiteen harrastamista tukevaa toimintaa. Yhdistyksen pääasiallista toimintaa ovat mm. Kansalaisopiston sirkuskursseilla käytettävien uusien sirkusvälineiden, meikkien ja esiintymisasujen hankinta sekä vanhojen kunnostus ja ylläpito, vuotuisten sirkuskurssien kevätnäytöksen yhteydessä maskeerauksen, lipunmyynnin ja kahvion järjestäminen, sekä n. yli 8-vuotiaille satunaisesti ja mahdollisuuksien mukaan järjestettävät ns. ylimääräiset treeni- ja esiintymismatkat. Tärkeänä asiana yhdistykselle on mahdollistaa sirkus harrastajien esiintyminen olennaisena osana sirkusharrastusta. Lisäksi yhdistyksen toimintaa on tuoda mahdollisuuksien mukaan Kolarin kuntaan sirkuksen ammattilaisesityksiä sekä myös satunnaisesti vierailevia sirkusammattilaisia pitämään työpajoja sirkuskurssien harrastajille, ja näin ollen tukea harrastajien monipuolista sirkustietoisuutta. Yhdistys on Suomen Nuorisosirkusliiton jäsen ja pyrkii olemaan mahdollisuuksien mukaan mukana heidän järjestämässä valtakunnallisessa nuorisosirkus toiminnassa. Sirkustaiteesta on vuosien myötä kehittynyt merkittävä paikallisten lasten ja nuorten harrastus. Nuorimmat harrastajat ovat taaperoikäisiä vanhempineen ja vanhimmat harrastajat ovat aikuisia. Harrastajien suurin ikähaarukka on 6-17-vuotiaat. Kolarin Kansalaisopisto on mukana sirkus työpajojen käytännön järjestämisessä, harjoitustilan ja esiintymistilan vuokraamisessa sekä kursien opettajien tuntipalkan maksamisessa.

2. Toiminta

Rohki Hyä ry.n päätavoitteena tavoitteena on järjestää neljä esitystä huhtikuussa 2022. Yhdistys vastaa kevätnäytöksen yhteydessä maskeerauksen, lipunmyynnin ja kahvion järjestämisestä. Esitysten toteutumiseen voi valitettavasti vaikuttaa jälleen Korona-pandemia. Kesäkuussa on näillä näkymin tarkoitus osallistua Suomen Nuorisosirkusliiton festivaaleille Rovaniemellä 6-10.6.2022. Kesä aikana toimintaan kuuluu myös muita mahdollisia esiintymisiä mahdollisuuksien mukaan. Syksyllä 2022 yhdistys on tuomassa ammattilaisesitystä paikkakunnalle yhteistyössä Kolarin kunnan kirjasto- ja kulttuuritoimen kanssa. Valitettavasti kaikkien näiden tapahtumien järjestämiseen vaikuttaa edelleen Korona pandemia. Yhdistyksen hallitus kokoontuu n. 2-4 krt vuodessa Kolarin kirkonkylällä Lukion opettajanhuoneessa. Lisäksi yhdistyksellä on sääntömääräiset kokoukset, jotka pyritään järjestämään hallituksen kokouksen yhteyteen.

3. Talous

Yhdistyksen talous koostuu pääasiassa vuotuisten näytöksien lipputuloista ja kahvion tuotosta sekä avustuksista. Lisäksi tuloja kertyy kansalaisopiston sirkuskursseille osallistuvien yli 8-vuotiaiden oppilaiden vapaaehtoisista esiintymiskeikoista erilaisissa tapahtumissa. Oppilaat ja heidän vanhempansa eli yhdistyksen jäsenet maksavat Kolarin kansalaisopiston sirkuskurssien osallistumismaksut. Menoja kertyy puvustuksesta, maskeista ja lavastuksesta, sirkusväline hankinnoista sekä vanhojen välineiden, pukujen ja maskien yllä pidosta, Suomen nuorisosirkusliiton jäsenyydestä ja vakuutusturvasta kurssien ulkopuoliselle toiminnalla. Menoja kertyy myös ammattilaisopettajien matkakorvauksista, päivärahoista ja palkkioista yhdistyksen toimintaa osallistumisesta opiston kurssien ulkopuolella. Vanhemmat ovat toiminnassa mukana talkooperiaatteella.

Hallitus
Kolarissa 3.2.2022

IMG 4076

Linkit

Yhteystiedot

Rohki Hyä Sirkus Ry
Y-tunnus 27830864
95900 KOLARI

Tietoa

Kolarin kansalaisopiston sirkuskurssit.