Rohki Hyä Sirkus ry, on perustettu tammikuussa 2016. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Kolarin kunnan alueella asuvian lasten ja nuorten sirkusharrastusta, viedä eteenpäin nuorisosirkuskulttuuria, tukea lasten ja nuorten sosiaalista kanssakäymistä, kohottaa lasten ja nuorten elämänlaatua ja yleistä hyvinvointia sirkusharrastuksen kautta sekä pyrkiä antamaan ammattitaitoista, laadukasta, monipuolista ja turvallista opetusta sirkuksen parissa Kolarin kunnan alueella. Tärkeänä osana yhdistyksen toimintaa on mahdollistaa lasten ja nuorten esiintyminen olennaisena osana sirkusharrastusta. Yksi osa yhdistyksen toimintaa on olla Suomen Nuorisosirkusliiton jäsen ja olla mukana heidän järjestämässä valtakunnallisessa Nuorisosirkustoiminnassa sekä viestinnässä mukana.

Yhdistyksen toiminta keskittyy Kolarin kansalaisopiston sirkuskursseihin ja Kansalaisopiston lukuvuoteen, joka alkaa yleensä elo-syyskuussa ja päättyy huhti-toukokuussa. Kolarin kansalaisopisto maksaa sirkuskurssien opettajien palkan. Opettajia on tällä hetkellä kaks. Oppilaat eli yhdistyksen jäsenet maksavat Kolarin kansalaisopiston sirkuskurssien osallistumismaksut, ja muuta jäsenmaksua yhdistyksen toimintaan osallistumisen vaatimuksena ei ole. Vanhemmat ovat yhdistyksen toiminnassa mukana talkooperiaatteella tukien lasten ja nuorten sirkusharrastamista Kolarin kunnan alueella.

Syyslukukaudella sirkuskursseilla keskitytään pääasiassa sirkuksen perusharjoitteluun ja kevätlukukaudella keskitytään vuotuisen kevätesityksen valmistamiseen, joka esitetään perinteisesti huhti-toukokuussa. Kesä aikana toimintaan kuuluu muutamia esiintymisiä tilaisuuksissa tilauksen mukaan. Tärkeä osa yhdistyksen toimintaa on tuoda Kolarin kuntaan sirkuksen ammattilaisesityksiä, ja näin ollen tukea harrastajien sirkustietoisuutta sekä syventää heidän osaamistaan sirkustaiteen parissa. Lisäksi yhdistys järjestää satunnaisesti n. yli 10-vuotiaille treeni- ja esiintymismatkoja.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu n. 2-4 krt vuodessa Kolarin kirkonkylällä Lukion opettajan huoneessa. Lisäksi yhdistyksellä on sääntömääräiset kokoukset, jotka pyritään järjestämään hallituksen kokouksen yhteyteen.

Yhdistyksen talous koostuu pääasiassa vuotuisen kevätnäytöksen lipputuloista ja kahvion tuotosta sekä avustuksista. Lisäksi tuloja kertyy kansalaisopiston sirkuskursseille osallistuvien yli 8-vuotiaiden oppilaiden vapaaehtoisista esiintymiskeikoista erilaisissa tapahtumissa. Menoja kertyy puvustuksesta, maskeista ja lavastuksesta, sirkus välinehankinnoista ja välineiden kunnossa pidosta sekä vakuutusturvasta kurssien ulkopuoliselle toiminnalla. Menoja kertyy myös ammattilaisopettajien kulu/matkakorvauksista ja päivärahoista yhdistyksen toimintaa osallistumisesta opiston kurssien ulkopuolella.

Sponsori

Sponsori - Pohjolan OP

IMG 4076

Linkit

Yhteystiedot

Rohki Hyä Sirkus Ry
Y-tunnus 27830864
95900 KOLARI

Tietoa

Kolarin kansalaisopiston sirkuskurssit.